Microneedling

Microneedling is de afgelopen tien jaar razend populair geworden en is tegenwoordig één van de meest gevraagde huidbehandelingen ter wereld om hyperpigmentatie, lijntjes, rimpels en zichtbare poriën te behandelen. De collageenproductie en elastine wordt gestimuleerd, waardoor de huidstructuur van de huid wordt herbouwd en rimpels en onregelmatigheden in de textuur worden verminderd.

Wat gebeurt er tijdens de microneedling behandeling?

Na een grondige reiniging wordt er een verdovende crème aangebracht die tijdens een heerlijke schoudernekmassage tijd heeft om in te werken.

Dan wordt er een serum gekozen passend bij het huidprobleem:

  • Hyaluronzuur voor hydratatie en fijne lijntjes
  • Vitamine C voor verheldering en versteviging
  • Powerbright serum voor de behandeling van pigment vlekken

Vervolgens wordt per gebied de verdovende crème verwijderd en ontvet, het serum aangebracht en met de Microneedling pen in verschillende richtingen ingewerkt. De chirurgisch kleine naaldjes maken microkanaaltjes in de huid.

Diepte en snelheid worden aangepast aan het huidtype en huidprobleem.

Na de behandeling is de huid wat rood en kunnen er bloedpuntjes zichtbaar zijn. Dit is volledig normaal en zet de huid aan tot herstel en genezing waarbij de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur enorm worden gestimuleerd.

De roodheid is meestal de volgende dag al weg en het resultaat van een gladde en stevige huid wordt zichtbaar. Er kunnen na een dag of twee ook wat velletjes komen die met een zachte exfoliant weg gaan.

De microneedling behandeling geeft al na één behandeling prachtige resultaten, maar afhankelijk van het doel is het in kuurverband optimaal. Er zitten dan zo’n 4 weken tussen de behandelingen.